Care sunt cele mai populare branduri de tractoare printre agricultori?

Meseria de agricultor este una deosebit de grea, indiferent de utilajele pe care le folosesti si de tehnologiile pe care le implementezi pe terenul agricol. Totusi, un tractor bun, un sistem de irigatii bine pus la punct si diverse alte inventii moderne reusesc sa te ajute sa economisesti suficient de mult timp. Ar fi pacat sa pierzi acest timp cautand si schimband piese tractoare , motiv pentru care am facut o lista cu cele mai populare branduri de tractoare. Daca sunt populare, inseamna ca sunt si bune si fiabile, dar si ca pot fi folosite la o multime de activitati. In mod normal, tractoarele trebuie sa poata ara, sa poata cara remorci, sa semene, etc.

Iata, asadar, topul tractoarele din preferintele agricultorilor romani:

  1. Tractoarele Deutz-Fahr. Sunt extrem de performante, foarte convingator fiind faptul ca fac parte din grupul italian SAME/Lamborghini. Daca ai un tractor Deutz-Fahr nu poti spune ca ai un Lamborghini, dar esti pe aproape. Aceste tractoare sunt produse in Germania, in cea mai performanta fabrica din lume. Sunt destul de costisitoare insa.
  2. Fendt. Este un brand nemtesc care produce o multime de utilaje agricole si industriale. Infiintata in 1937, compania a reusit sa dezvolte o multime de variante de tractoare intre 70 si 500 de cai putere si sa fie prezenta pe campurile din intreaga lume;
  3. New Holland. Este un brand american care acum are sediul in Torino. Se remarca prin numeroase inovatii, inclusiv pe tractoare verzi. Cand spunem verzi nu ne referim la culoare, ci la faptul ca functioneaza pe baza de combustibil nepoluant, cum ar fi hidrogenul;
  4. Case. Este al doilea cel mai mare producator de echipamente agricole din lume, iar acest lucru spune destul de multe. Cel mai popular model este Magnum, unul dintre tractoarele extrem de eficiente, care se lauda cu faptul ca este foarte compact.
  5. John Deere. Este un producator cu traditie, care si-a inceput activitatea in 1918. Are tractoare de dimensiuni generoase, cu o putere hidraulica foarte mare.

Tractoarele romanesti sunt si ele foarte bune, iar in ultimul timp s-a reincercat invierea productiei de utilaje agricole la noi in tara. Cele mai populare insa, sunt cele amintite mai sus.