Care este diferenta dintre vitrine frigorifice verticale si cele de afisare

Organizarea comertului cu amanuntul este asociata cu necesitatea abordarii diferitelor probleme. Si designul interior, printre altele, este una dintre prioritati. Gama de vitrine frigorifice verticale permit, pe langa realizarea functiilor directe, si sa decoreze interiorul. Vitrinele frigorifice verticale sunt adesea folosite in restaurante, cafenele etc. Astfel, daca amplasezi un astfel de frigider cu bauturi chiar si in cel mai indepartat colt, poate fi garantata vanzarea bauturilor. Insa, va trebui sa ai in permanenta grija de modificarile produsului expus pentru a mentine o imagine nepatata a firmei. Spre deosebire de gama de vitrine frigorifice orizontale, destinate in principal depozitarii produselor congelate, optiunile verticale ofera acces usor clientilor la produsele refrigerate. Pe langa bauturi, pot fi si produse de patiserie sau produse lactate. 

Vitrine frigorifice pentru dulciuri

Elaborarea modelelor foarte specializate se datoreaza faptului ca, pentru magazinele care vand un sortiment strict definit, este important sa se asigure o siguranta sporita a produselor. Si, in acelasi timp, pentru a maximiza publicitatea lor si pentru a creste vanzarile. De aceea, vitrinele frigorifice pentru produsele de patiserie, indiferent de tip (de podea sau masa), difera in functie de anumite caracteristici externe: transparenta, unele modele sunt echipate cu rafturi rotative, iar unele modele au usi de acces pe partea cumparatorului.

Temperatura din interiorul acestei categorii de vitrine frigorifice este mentinuta pozitiv, variind intre +1 si + 10 grade C. Este imposibil sa ingheti produsele de cofetarie, deoarece, ele se vor strica. In acelasi timp, ai nevoie de o functie pentru a regla umiditatea din interiorul vitrinei. Aceasta va extinde termenul de valabilitate al prajiturilor, al produselor de patiserie si al altor produse de cofetarie. Daca in magazin este organizat un departament special de patiserie, merita sa selectezi vitrine frigorifice cu design original. In cazul unui flux mare de clienti, modelul deschis este util, deoarece ofera acces usor la produs.

Vitrine frigorifice cu geam si deschise

In functie de caracteristicile de proiectare ale vitrinelor frigorifice, se modifica si designul. In depozite se utilizeaza modele cu geamuri oarbe, care asigura o buna izolare termica in comparatie cu cele din sticla. Pentru salile de tranzactionare, se aleg optiunile care permit simultan stocarea, pentru a demonstra continutul si pentru a oferi acces liber la produs. Acestea sunt de obicei modele deschise cu racire dinamica si vitrine frigorifice verticale cu usi transparente. Exista o multime de optiuni diferite pe piata, acestea putand fi modele simple sau modele insulare. Intr-o categorie separata sunt modelele unghiulare, oferind posibilitatea de a face cu ele orice configuratii.