cadou-zana-maseluta

Cadourile aduse de Zana Maseluta

In aceeasi maniera cum este celebrata venirea lui Mos Nicolae, Mos Craciun sau Iepurasul, Zana Maseluta este si ea foarte apreciata de cei mici. Pentru a uita de neplacerea caderii dintilor de lapte, zana maseluta vine si ia dintisorul celui mic, iar in schimb lasa cadouri sau bani sub perna copilului. Se spune asadar ca Zana Maseluta urca dintisorii de lapte la cer si-i transforma in stele stralucitoare. Zana Maseluta este asadar cea care aduce copilului ceva in schimbul dintelui sau de lapte.

De obicei, Zana Maseluta aduce celui mic, in schimbul unui dinte, un banut. Este insa decizia fiecarui parinte cat va insemna acest banut si anume cat va fi recompensa celui mic pentru dintele respectiv. Trebuie sa tineti cont de faptul ca educatia financiara a celui mic se face inca din copilarie. Daca azi familia este foarte bine indestulata, e posibil ca acest lucru sa nu mai fie la fel peste un anumit timp, iar acest lucru sa fie invers. Copilul trebuie sa invete a pretui banul muncit, dar si castigat cu greu, inca de mic. Nu trebuie transformata o simpla joaca, intr-o cursa de milioane.

O diploma este o alta idee de cadou pe care rice copil o poate primi. Diploma se decerneaza astfel celui care a pierdut un dinte, dar nu si-a pierdut speranta. Atunci cand copilul isi pierde un dinte, il putem invata mai multe despre sanatatea danturii si cat de importanta este mentinerea sanatatii acesteia. Ati putea astfel sa va ganditi si la alte cadouri pe langa dulciuri. Le spunem deseori celor mici ca dulciurile strica dintii, de aceea este o idee foarte buna, ca macar in acest moment sa le dam un alt cadou si nu dulciuri. Puteti alege asadar o caret cu povesti cat mai frumos ilustrata.

Un alt cadou mai inedit pentru cei mici ste chiar o stea pentru ca se spune ca Zana Maseluta transforma dintii in stele. Putem darui asadar celor mici o stea, sub forma unei pernute. Daca e vorba despre o fetita, atunci o bentita decorata cu stele este o idee foarte buna.

Jucariile alina mereu durerea, de aceea Zana Maseluta poate lasa sub perna un suvenir precum o jucarie. Aceasta jucarie poate fi asadar una pe care cel mic si-o dorea de mult timp. El va asocia jucaria primita cu dintele pierdut. Aceste cadouri sunt perfecte pentru orice copil, el apreciindu-le foarte mult.