Bitcoin – un progres exorbitant

Bitcoin – un progres exorbitant

  1. Ce este Bitcoin?

Observam de ceva timp ca se discuta tot mai des despre existenta unor proprietari de Bitcoin care si-au sporit in mod considerabil averea. In plin proces de dezvoltare tehnologica si electronica a secolului 21, indrazneste sa ia nastere un nou concept, cel de criptomoneda.

Intrebarea fireasca ar fi aceea ca “ce este o criptomoneda?” Criptomoneda, asadar, este o varianta digitala a bancnotelor reale care si-a capatat denumirea prin prisma folosirii criptografiei, o metoda de securizare a functiilor informatice intr-un anumit sistem.

Prima moneda de acest fel a fost Bitcoin ce a a fost infiripata in anul 2009 care a aparut ca o replica fata de devalorizarea monedei nationale pe fondul crizei economice de la acea vreme. Propulsarea sa ca fiind cea mai valoroasa moneda actuala nu a cunoscut prea multe piedici si a fost una destul de accelerata.

Aceasta evolutie Bitcoin marcheaza o revolutie economica si digitala care surprinde un progres semnificativ in era actuala.

  1. De ce sa alegi Bitcoin?

Se pare ca preferinta pentru acest tip de moneda nu este sustinuta doar de valoarea economica pe care o prezinta, ci mai exista o serie de avantaje, de care te poti bucura, cum ar fi:

  • Un grad ridicat de protectie impotriva furtului. Lipsa unor detalii de identitate personala si controlul exclusiv asupra tranzactiei reprezinta o garantie fata de orice frauda electronica.

  • Eliminarea procedurilor bancare. Bitcoin este independent de orice banca, iar acest lucru iti ofera posibilitatea sa realizezi tranzactii in orice moment si indiferent de locatia in care te afli.

  • Comisioane reduse. Taxele sunt foarte mici comparative cu cele actuale pe piata economica.

Datorita acestor beneficii si nu numai, evolutia Bitcoin, capata, astfel, firesc, un suport tot mai mare. Persoanele au o incredere mult mai mare intr-un astfel de sistem deoarece este exclusa interventia unui tert; iar acest lucru reda oricarei persoane siguranta necesara in efectuarea oricarui proces economic.

  1. Cum a evoluat Bitcoin?

Cand ne referim la aceasta evolutie Bitcoin, vorbim de doua planuri, mai exact avem valoarea sa finaciara care este intr-o continua dezvoltare si totodata popularitatea sa. De exemplu, la inceput, Bitcoin era echivalentul a doi dolari. De atunci, insa, a mai cunoscut numeroase progrese si regrese, situand, astfel, apogeul sau la aproape 20.000 de dolari.

Utilizarea monedei electronice Bitcoin a fost preaaleasa de foarte multi oameni de afaceri care au fructificat valoarea acesteia in mod corect, sporindu-si efectiv tranzactiile in mod apreciabil. De asemenea, foarte multe nume celebre de pe intregul mapamond s-au orientat sa sustina cu vehementa realizarea tranzactiilor prin Bitcoin. Aceste lucruri si moduri de promovare au adus un aport suficient de insemnat in creearea unei popularitati actuale a banilor digitali.

Evolutia sa, prezinta tot mai multe semne ca va surprinde dezvoltari tot mai mari si de aceea este si supranumita “moneda viitorului”. Achizitionarea produselor si serviciilor pe cale electronica reprezinta de multa vreme o procedura destul de uzuala, astfel ca prin intermediul Bitcoin-ului nu s-ar produce mari schimbari.

Confidentialitatea si promptitudinea tranzactiilor digitale sunt motivele principale pentru care numarul utilizatorilor inca indica cresteri uimitoare.