Beneficiile debitarii cu laser

Cand vrei sa tai cat mai precis si bine un material din tabla de otel aluminiu sau inox, ai nevoie de cele mai bune echipamente (#Trumpf )dar si de un proces profesional de debitare laser. Acesta poate sa te ajute sa tai cat mai exact tabla pentru ca tu sa poti obtine un produs finit de calitate ridicata si cu precizie de +-0,2mm. Acest proces se bazeaza in mare parte pe un fascicul de laser care este forte bine concentrat si ghidat. Astfel cand acest jet laser va atinge piesa finala, metalul din componenta sa incalzeste la temperaturi ridicate, pentru ca el sa se topeasca si se evapore lasand materialul foarte bine conturat fara cute si zimti si cu muchii drepte, nu conice asa cum se intampla in cazul taierii cu plasma sau oxi-gaz.

Puterea totala a laserului este focusata pe un singur punct, care are un diametru foarte mic de pana la jumatete de milimetru. Astfel deasupra diametrului acestui punct se aplica o cantitate foarte mare de caldura care va strapunge orice tip de metal si material in intregime – iar procesul de debitare cu laser incepe in acest fel.

Debitarea cu laser are foarte multe avantaje cand vine vorba de prelucrarea industriala – de la tabla de otel, aluminiu sau otel inoxidabil. Aceste elemente se pot debita usor cu viteze mari de avans si la o calitate de top.

Cu ajutorul echipamentelor Trumpf care sunt producatorii numarul 1 in lume si a intrusmentelor noastre tu vei putea sa debitezi table cu grosimi de pana la 25mm pana la grosimi mici de 0.5 mm. Aceste specificiatii fac din debitarea laser un serviciu de calitate cand vine vorba de aplicatii in diverse industrii cum ar fi industria constructoare de masini, food&pharma, aeronautica, arhitectura, mobilier metalic…

Pe langa asta, fasciculul nostru foarte concentrat va incalzii puternic metalul la nivel local pentru ca restul piesei sa fie supuse la un minim de solicitare termica si mecanica. Astfel, fanta de debitare este puțin mai lată decât fasciculul, iar contururile complexe rămân netede și fără bavuri după debitare. În majoritatea cazurilor, nu mai este necesar un proces laborios de prelucrare ulterioară pentru inlaturarea acestora.

In mare la baza oricarui proces de debitare cu laser profesional va sta interactiunea dintre acel fascicul de laser si piesa pe care se lucreaza. Acest proces este unul sigur si precis care utilizeaza multe componente in jurul acelui laser.

Descopera si serviciile integrate de debitare laser indoire si sudare profesionale oferite de echipa noastra.