estimobiliar-sectorul-3-bucuresti

Aspecte la care sa fii atent atunci cand iti alegi apartamentul

Putine persoane care cauta sa-si cumpere un apartament au si un buget pentru renovarile sau investitiile necesare dupa achizitie. Acestea probabil ca sunt necesare in majoritatea cazurilor – in mod special atunci cand nu cumperi un apartament nou – doar ca achizitia unui apartament reprezinta deja un efort financiar, asa ca este putin probabil sa mai ramana si bani pentru investitii.

Pentru a nu avea surprize neplacute dupa ce te-ai mutat in noul tau apartament, ti-am pregatit o lista cu lucruri la care sa fii atent atunci cand faci achizitia.

Verifica instalatia electrica

Poate ca nu esti electrician, insa nici nu e nevoie sa fii pentru a face cateva verificari simple. Tabloul cu sigurante, prizele si intrerupatoarele ar trebui sa fie toate functionale. Daca observi ca unele din ele sunt defecte, atunci este foarte probabil ca instalatia electrica sa fie prost realizata. Asta inseamna ca vei avea probleme in viitor, ceea ce inseamna costuri nedorite.

Totusi daca esti in cautare de apartamente 3 camere sector 3 si totodata ai si un prieten electrician care sa te ajute in acest sens, cu siguranta reprezinta un avantaj.

Instalatia sanitara trebuie verificata si ea de asemenea

Nu numai instalatia electrica necesita cateva verificari simple, ci si instalatia sanitara. Incearca sa te asiguri ca toate pompele functioneaza, dar si sistemul de recirculare si de evacuare a apei. In mod normal, aceste verificari ar trebui facute de un instalator.

Totusi, iti poti da seama si singur daca apa din cada se scurge in mod corect sau nu, ori daca toti robinetii functioneaza corespunzator.

Instalatiile termice – functioneaza bine sau nu?

Dupa primele doua verificari, urmeaza sa oferi atentie instalatiilor termice. Verifica daca centrala termica functioneaza corect, dar si caloriferele sau aparatul de aer conditionat in cazul in care exista si aceasta dotare.

Cladirea promite durabilitate?

Poti iesi putin din apartamentul pe care vrei sa il cumperi pentru a verifica si cladirea in care se afla, atat cat se poate. Mai exact, peretii si structura blocului trebuie sa fie cat mai rezistenta si durabila. Daca are crapaturi si pare ca nu mai are multe zile, cu siguranta nu ar trebui sa alegi un apartament in blocul respectiv.

Liftul nu te va lasa la greu?

Daca optezi pentru un apartament la un etaj superior, cu siguranta iti doresti sa existe si un lift. Poate ca e sanatos sa faci miscare si sa folosesti si scarile din cand in cand, insa atunci cand ai bagaje multe, scarile nu mai par atat de atragatoare.

Astfel, ar trebui sa te asiguri ca liftul functioneaza cum trebuie si nu se defecteaza atunci cand ti-e lumea mai draga. Poti intreba si vecinii despre cat de bine functioneaza liftul, deoarece ei iti pot oferi mai multe informatii.

Asadar, daca nu doresti sa ai surprize neplacute imediat dupa ce te-ai mutat in noul tau apartament, tine cont de toate detaliile prezentate mai sus. Respectandu-le, vei face o alegere pe care sa nu o regreti dupa un timp mai scurt sau mai indelungat.