Alegerea unei cazi freestanding

Cazile freestanding au inceput sa devina din ce in ce mai populare. Daca in trecut erau considerate un lux si erau achizitionate in special de persoanele bogate si faimoase, acum aceste cazi au devenit mai cautate ca niciodata, cu modele disponibile pentru toate gusturile si bugetele. Moderne si luxoase, cazile freestanding isi pun amprenta in orice baie, fiind o sursa de relaxare totala.

  Daca va ganditi sa urmati acest trend, exista un numar de factori de care trebuie sa tineti cont atunci cand va hotarati sa achizitionati o cada freestanding.

1 – Spatiul de care dispuneti: primul lucru pe care trebuie sa-l luati in calcul atunci cand doriti sa instalati o cada de baie freestanding, este dimensiunea baii. Va ganditi sa reorganizati un spatiu existent sau cautati sa inlocuiti vechea dvs cada ? Cazile freestanding nu mai sunt atat de voluminoase ca in trecut, exista diferite dimensiuni disponibile pe piata. Daca nu dispuneti de un spatiu generos, puteti alege un model de 150×75 cm, care sa se potriveasca in locul cazii anterioare. Asigurati-va ca interiorul cazii freestanding este suficient de incapator pentru a va satisface nevoile personale, luati in calcul inaltimea dvs, greutatea si pentru ce intentionati sa folositi cada.

2 – Tipul cazii: De-a lungul anilor, cazile freestanding au devenit disponibile intr-o varietate de stiluri. Alegeti tipul de cada care considerati ca se potriveste cel mai bine design-ului dvs. Chiar daca dispuneti de un spatiu mic, o cada freestanding va fi piesa de rezistenta a baii. Puteti opta pentru una dintre urmatoarele: cada freestanding cu montaj direct pe pardoseala, o alegere clasica si traditionala. Cada freestanding cu montaj pe piedestal, aceasta dispune de un look modern si trendy. Cada freestanding cu montaj pe picioare, ofera un look traditional si luxos baii dvs. Cada freestanding cu montaj direct pe pardoseala ce se aseaza pe colt sau la perete, acestea sunt ideale atunci cand nu dispuneti de un spatiu generos.

3 – Materialul cazii: materialul din care acestea sunt confectionate are un impact major atat asupra stilului cat si a instalarii si functionalitatii. Cazile freestanding pot fi confectionate din: acril, un material rezistent care se intretine usor si ofera un aspect modern cazii. Fibra de sticla, este flexibila si usoara. Simplu de curatat si reparat. Compozit, este un material greu si rezistent, neporos, rezistent la pete, zgarieturi si decolorare. Daca este deteriorat poate fi reparat prin slefuire si lustruire. Fonta, cada este realizata din fonta iar in interior este acoperita cu un strat de email. Fonta este un material greu si rezistent, de aceea poate necesita un suport. Emailul este rezistent la zgarieturi si substante chimice. Daca acesta este deteriorat nu se repara foarte usor. 

4 – Forma cazii: preferati o cada ovala sau dreapta ? Forma cazii trebuie sa se potriveasca cu design-ul baii pentru a creea o atmosfera armonioasa. Formele cazilor pot fi traditionale sau contemporane, cazile de mai jos va vor da o idee despre ce are fiecare stil de oferit.

  Avand o cada freestanding in casa, veti avea posibilitatea sa faceti o baie relaxanta intr-un mediu luxos, oricand doriti.