statie-grafica

Alegerea celei mai potrivite statii de lucru pentru companie

Pentru a functiona corespunzator, orice firma are nevoie de un hardware de o calitate cat mai buna, iar statiile de lucru sunt o optiune spre care orice firma trebuie sa se orienteze. O statie de lucru va poate oferi avantajele de care firma are nevoie, de aceea trebuie sa stiti ceea ce poate face o astfel de statie de lucru pentru firma voastra.

In primul rand, trebuie sa faceti alegerea cea mai potrivita. Pentru o afacere care implica in general rularea aplicatiilor de birou standard, precum si procesarea textelor, e-mailului sau calcule diverse, performanta oferita de un PC este cea mai potrivita pentru voi.

In cazul in care aceasta afacere incepe sa creasca, ea implicand diverse lucruri precum proiectanti, ingineri, arhitecti, analisti financiar sau chiar cercetatori, exista posibilitatea sa aveti nevoie de un upgrade mai important, iar aici intra in joc statia grafica sau statia de lucru.

Profesionistilor le trebuie un hardware de calitate pentru a reda grafice complexe, dar si pentru a crea continut digital mai sofisticat. De asemenea, pentru a se rula o analiza financiara mai amanuntita a bazelor de date, precum si pentru a realiza diverse calcule tehnice va fi nevoie de diverse aplicatii complexe solicitante.

Aceste aplicatii pot avea insa un impact major asupra componentelor hardware dintr-un PC, iar acest lucru duce la o scadere a productivitatii. Satisfactia angajatilor scade in acelasi timp. Chiar si o companie traditionala precum cea de constructii a devenit din ce in ce mai dependenta de astfel de aplicatii, de aceea ea se foloseste de programe mai sofisticate si are deci nevoie de o statie de lucru cat mai performanta.

Statiile de lucru sunt proiectate pentru a fi mult mai fiabile decat PC-urile pentru ca ele sa reziste la conditii de mediu mai dure. De asemenea, se mai asteapta si ca aceste statii de lucru sa functioneze 24/7.

Ele genereaza mai multa caldura fata de PC-urile obisnuite, aceasta caldura fiind cauzata de componentele cu care statiile de lucru vin echipate, aceste componente avand o putere mai mare. Multe statii de lucru sunt si certificate de catre furnizorii independenti de software. Acestia se asigura asadar de faptul ca aplicatiile vor functiona cu performanta, dar si cu fiabilitatea prevazuta.

Multe persoane se plang de viteza de rulare a programelor atunci cand ele sunt rulate pe un PC, de aceea exista optiunea de a va orienta catre aceste statii de lucru, ele fiind alegerea cea mai buna. Cauza acestei performante mai lente este lipsa unei puteri de procesare suficiente, dar si a performantei grafice sau a memoriei disponibile.

Statia de lucru vine cu o multime de configuratii disponibile pentru utilizatori. Pentru a selecta o configuratie corespunzatoare, utilizatorii vor trebui sa cerceteze si sa afle ceea ce au nevoie. Este important sa aveti asadar mai multe lucruri in vedere. Costul unei statii de lucru este unul mult mai mare decat a unui PC obisnuit. In cazul in care aveti un buget redus pentru echipamente, dar in acelasi timp aveti nevoie de performanta si putere de procesare va recomandam sa va orientati catre o statie grafica refurbished.