Alege cea mai buna solutie de gazduire web pentru blogul tau

Alege cea mai buna solutie de gazduire web pentru blogul tau

Exista numeroase solutii de gazduire puse la dispozitia celor care isi doresc sa creeze un blog. In functie de nevoile acestora, de buget, ar trebui sa alegi solutia care iti corespunde cel mai bine, in functie de asteptarile tale.

Daca iti doresti sa creezi un blog simplu si rapid. Cel mai rapid este sa te inregistrezi pe wordpress.com si blogul tau va fi creat in cel mai scurt timp. WordPress.com propune pachete diferite, in functie de nevoile si dorintele fiecaruia, din care unul gratuit si doua alte pachete la 99 si 299 euro pe an cu acces la peste 200 de teme. Cu aceasta solutie nu vei intampina niciun fel de probleme deoarece WordPress se ocupa de tot, de instalare, de gazduire, nume de domeniu, optimizare, actualizare, etc. Tie iti ramane doar sa redactezi articolele. Atentia insa, aceasta solutie vine cu un inconvenient major, nu iti permite sa instalezi template la alegere (trebuie sa folosesti una din temele propuse) si limiteaza posibilitatile in termeni de design.

Daca iti doresti sa ai posibilitatea personalizarii blogului. In acest caz trebuie sa iti indrepti atentia spre gazduirea partajata. Acest lucru inseamna ca vei imparti serverul cu alti internauti. Acest serviciu este unul platit insa costurile sunt destul de mici, vei beneficia in egala masura de un spatiu de stocare pentru fisierele blogului tau si vei dispune de o mai mare marja de manevrare in ceea ce priveste personalizarea (alegerea de template). GoDaddy, PlanetHoster sau Hostinger sunt doar cateva exemple care pun la dispozitia ta optiunea gazduirii partajate.

Vrei sa creezi un blog de la A la Z. Evident, este vorba despre cea mai interesanta optiune in termeni de dezvoltare insa si cea care necesita cea mai multa munca. Solutia de servere dedicate Kimsufi este o solutie. Rezervata celor mai priceputi, aceasta gama de servere ramane abordabila in termeni de tarif, incepand cu 5 euro pe luna. Este necesar sa faci apel la un tehnician sau sa ai notiunile de administrare pentru instalarea si configurarea sistemului. Odata aceasta etapa trecuta, este de ajuns sa instalezi WordPress pe server. Aceasta optiune iti ofera control total asupra blogului tau si poti personaliza totul dupa bunul plac.

Ce solutie de gazduire web sa alegi? Alegerea diferitelor servicii de gazduire web ar putea fi pusa in paralel cu alegerea afcuta atunci cand achizitionam un apartament. Cu prima solutie si o platforma de tipul wordpress.com sau blogger.com alegi sa inchiriezi un apartament mobilat. Trebuie sa iti aduci doar bagajele insa nicio mobila nu iti apartine. A doua solutie, aceea de a opta pentru un server partajat iti permite, ca intr-un apartament sa iti personalizezi putin spatiul personal. Vei veni cu mobilele proprii si poti zugravi peretii.

In ceea ce priveste a treia optiune, esti proprietarul apartamentului tau. Poti decide sa spargi peretii, sa schimbi parchetul, poti face ce vrei. In ceea ce priveste gazduirea web deci, totul depinde de nevoile tale, de buget si de obiectivele tale.