3 situatii care iti spun ca ai nevoie de o schimbare in cariera

Este cunoscut faptul ca in zilele noastre putini oameni lucreaza intr-un domeniu care ii pasioneaza realmente si care le aduce bucurie. Acest lucru se intampla de cele mai multe ori pentru ca majoritatea oamenilor nu au pasiuni bine definite, obiective clare sau directii in viata catre care tind si nu stiu ceea ce isi doresc cu adevarat si ceea ce sunt capabili sa faca. Prin intermediul unui simplu test de cariera, test de aptitudini profesionale si prin teste de inteligenta poti afla nivelul la care te afli si in ce domeniu de activitate te potrivesti cel mai bine, in functie de abilitatile, cunostintele si aptitudinile tale. Sunt cateva semne care iti dau de veste ca ai nevoie sa te reorientezi in cariera.

            Locul de munca iti aduce mai multa suparare decat bucurie

            Locul tau de munca este o parte integranta a vietii tale, nu doar a jobului in sine, intrucat acolo iti petreci majoritatea timpului. Cu cat mediul in care lucrezi este mai neprietenos, mai toxic, mai primejdios, cu atat vei lucra intr-o atmosfera negativa. Aceasta energie negativa o vei lua cu tine peste tot si va avea un impact major in viata ta. Daca te frustreaza numai ideea de a te trezi de dimineata si a merge la acelasi loc de munca, inseamna ca trebuie sa te reorientezi in cariera pentru a-ti restabili echilibrul.

            Domeniul in care lucrezi e pe care de disparitie

            Timpul trece, iar vremurile se schimba din ce in ce mai mult. Odata cu aparitia noilor tehnologii si cu digitalizarea in masa, unele domenii de activitate si industrii pur si simplu mor. Exemplele sunt multiple, dar unele dintre cele mai cunoscute sunt jurnalismul scris sau industria taximetriei. Milioane de roboti din intreaga lume au inceput deja sa inlocuiasca forta de munca umana in multe tari, de aceea ar fi bine sa iei in considerare acest aspect si sa gasesti noi directii profesionale. Uneori este nevoie doar sa te adaptezi la industria noua, dar alteori nu ai alta varianta decat sa o schimbi. In orice caz, nu inceta sa inveti lucruri noi. Recalifica-te daca este nevoie, urmeaza cursuri de specialitate si redefineste-ti calitatile. In final, ceea ce conteaza este sa gasesti un loc de munca pentru care sa lucrezi din placere si din pasiune. Vei simti diferenta.

            Locul te munca nu te mai motiveaza suficient de mult

            Cu acest aspect se confrunta marea majoritate a oamenilor si cele mai multe schimbari pe piata muncii au loc din acest motiv. Daca simti ca nu mai esti important prin munca pe care o depui, ca nu te mai inspira locul de munca si nu te mai motiveaza suficient de mult, atunci probabil ca va trebui sa faci o schimbare in cariera. Un job neproductiv nu te face decat sa te afunzi in nemultumiri si sa traiesti o viata nefericita.

            Daca si tu te afli in oricare din aceste 3 situatii, atunci incearca sa iesi cat mai repede posibil. Ar fi bine sa incerci sa iti definesti o pasiune, daca nu o ai deja, si sa o urmezi. Ajuta-te de testele de cariera daca vrei sa faci doar lucruri care te inspira si iti ofera satisfactii reale.