writer

12 Beneficii ale fructelor Acai

12 Beneficii ale fructelor Acai

Există multe fructe sănătoase pe care le puteți adăuga în dieta dvs. dar fructele de acai (Euterpe oleraceae) se numără printe cele mai nutritive fructe de pe planetă. Acest fruct, originar din pădurile Amazoniene este utilizat de sute de ani pentru proprietățile sale de vindecare și de stimulare a imunității.

Fructele au aproximativ 1 – 2 centimetri în diametru și sunt de culoare violet, iar sămânța constituie 80% din fruct. Gustul fructelor de acai este descris ca un amestec de ciocolată și fructe de pădure. Studiile au relevat că aceste fructe, extrem de bogate în antioxidanți, pot ajuta la suprimarea și repararea daunelor oxidative.

Organic Acai Calivita contine suc de acai 100% organic si poate fi consumat cu usurinta atat de adulti cat si de copii.

 Să aruncăm o privire asupra principalelor beneficii pentru sănătate ale fructelor de acai.

1. Susțin o inimă sănătoasă

Ca și vinul roșu, fructele de acai au o concentrație extrem de mare de antocieni, un tip de antioxidanți care menține nivelul de colesterol echilibrat. 

2. Opresc înmulțirea celulelor rele

Fructele de Acai sunt deosebit de eficiente împotriva creșterii numărului de celule rele. Studii multiple au descoperit că antocienii și polifenolii care se găsesc în fructele de acai au capacitatea de a ține sub control răspândirea celulelor rele. 

3. Ajută în lupta cu kilogramele

Acai vă pot ajuta să dați jos din kilogramele în plus și să mențineți o greutate sănătoasă. Un studiu interesant a descoperit că prin consumul a 200 de grame de pulpă din fruct, s-a redus grăsimea totală a corpului și a crescut sensibilitatea la insulină, în cazul femeilor supraponderale.

 4. Menține sănătatea pielii

Produsele naturale de îngrijire a pielii făcute cu ulei de acai sunt o alternativă naturală excelentă la cosmeticele pe bază de substanțe chimice. În prezent, multe produse de înfrumusețare conțin ulei de acai, datorită conținutului ridicat de antioxidanți al acestuia. 

5. Ajută la digestie

Acai poate ajuta la funcționarea normală a sistemului digestiv și la menținerea sa curat. Fructele au un puternic efect de detoxifiere, iar făina obținută din semințe este o sursă bună de fibre dietetice. 

6. Reduce iritația

Extractul de semințe Acai are proprietăți care pot preveni iritația la nivelul plămânilor, cauzată de obicei de inhalarea fumului de țigară. Deși este recomandat să renunțați la fumat sau să nu începeți , dacă fumați sau sunteți expus fumatului pasiv, proprietățile antioxidante ale acai pot reduce inflamarea provocată de fum în interiorul plămânilor.

7. Îmbunătățește sănătatea celulară

Consumul fructelor de Acai poate juca un rol important în sistemul de protecție celulară al organismului, contribuind la menținerea celulelor puternice împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. 

8. Întăresc sistemul imunitar

Acai este considerat de experții nutriționiști un super aliment. Studiile au descoperit că un consum regular de fructe acai sporește producția de celule T gamma delta, care sunt o parte importantă a sistemului imunitar. 

9. Au efect anti-îmbătrânire

Fructele au un conținut ridicat de fitochimicale, iar consumul lor poate încetini sau inversa procesele de îmbătrânire. Acai au de zece ori mai mulți antioxidanți decât strugurii și de două ori mai mulți decât afinele.

10. Stimulează energia

Datorită beneficiilor sale generale pentru sănătate, administrarea de extract de acai poate duce la creșterea energiei și a rezistenței și poate chiar ajuta la combaterea oboselii și a epuizării – în special după exerciții fizice.

11. Contribuie la stimularea libidoului

Deși nu sunt un afrodisiac propriu-zis, aceste boabe violet, ajută la circulația generală a sângelui în corpul uman, un fenomen care poate contribui la stimularea dorinței sexuale, în special la bărbați. 

12. Îmbunătățesc funcțiile cognitive

De asemenea, studiile arată că Acai Calivita poate îmbunătăți memoria pe termen scurt și lung și poate ajuta îmbătrânirea sănătoasă a creierului.